Αθήνα: Mαρτυρίες για την αναίτια επίθεση των ΜΑΤ στη πορεία και την ωμή βία [Video]

[Video] Χωρίς καν μια αφορμή: Έτσι χτύπησαν τα ΜΑΤ του ΣΥΡΙΖΑ την πορεία της 17 Νοέμβρη 2018

 

Πορεία 17 Νοέμβρη 2018: Σκηνές ωμής αστυνομικής βίας από τα ΜΑΤ του ΣΥΡΙΖΑ εκτυλίχθηκαν στη λεωφόρο Αλεξάνδρας λίγο πριν τη ΓΑΔΑ περίπου στις 19:10. Καθώς το μπλοκ της Αναρχικής Ομοσπονδίας -έχοντας ολοκληρώσει την πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία χωρίς να έχει συμβεί απολύτως το παραμικρό- έφθανε έξω από το μετρό των Αμπελοκήπων, περιστοιχισμένο ασφυκτικά από διμοιρίες ΜΑΤ, κι ενώ φωνάχθηκε δυνατά από τους διαδηλωτές ότι “διαλυόμαστε τώρα, μπαίνουμε στο μετρό”, διμοιρίες απαγόρευσαν ξαφνικά ακόμη και την πρόσβαση στο πεζοδρόμιο. Όπως χαρακτηριστικά ακούγεται και στο βίντεο Ματατζής δίνει την εντολή, “Κλείστε, δεν περνάει κανένας”! Δευτερόλεπτα αργότερα ο ίδιος διμοιρίτης δίνει το σήμα για τη βίαιη διάλυση των διαδηλωτών φωνάζοντας “να φύγουνε, να φύγουνε” κι αμέσως ακούγεται ξεκάθαρα ο παρατεταμένος ήχος της φυσούνας να εκτοξεύει χημικά κατά του κόσμου που απλά ήθελε να αποχωρήσει. Πετιούνται ασφυξιογόνα και κρότου-λάμψης εξ επαφής μέσα στον κόσμο, καθώς οι ένστολοι μπράβοι χτυπάνε με τα γκλομπς ό,τι κινείται και ομαδόν όποιον/α πέσει κάτω και στη συνέχεια τους συλλαμβάνουν, γιατί έτσι.

Χωρίς καμία αιτία, ούτε καν μια αφορμή, απλά με γενικό κριτήριο τα πολιτικά φρονήματα, ο ΣΥΡΙΖΑ, την ημέρα της αιματηρής καταστολής της εξέγερσης στο Πολυτεχνείο, το μόνο μήνυμα που έλαβε, όπως ξεκάθαρα καταγράφεται και στο βίντεο, ήταν οι χουντικές πρακτικές και η βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων.

Αυτό το βίντεο χρησιμεύει ως μια υπενθύμιση ότι αυτό ακριβώς είναι το πρόσωπο της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, δηλαδή, δε χρειάζεται να προκαλέσεις το κράτος ή την αστυνομία, για να σου επιτεθούν, να σε τραυματίσουν, να σε πνίξουν με ασφυξιογόνα χημικά (που πριν αναρριχηθούν στην εξουσία ισχυρίζονταν ότι θα απαγορεύσουν), να σε συλλάβουν, να προσπαθήσουν να εμφυσήσουν μέσα σου το φόβο και να σε φυλακίσουν. Το κράτος και η αστυνομία θα σε κρίνουν βάσει των πολιτικών ή ιδεολογικών σου πεποιθήσεων. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι τέτοια γεγονότα είναι χαρακτηριστικά ενός φασιστικού κράτους και όχι ενός δημοκρατικού, παρά το γεγονός ότι επιθέσεις όπως αυτές συμβαίνουν σε όλο τον πλανήτη, σε σχεδόν κάθε δημοκρατικό κράτος που υπάρχει στον κόσμο, διοικούμενο τόσο από αριστερές όσο και από δεξιές κυβερνήσεις. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα είναι αριστερή, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών ή των μελών της αποκαλούνται σοσιαλιστές ή κομμουνιστές και παρ’ όλα αυτά βλέπετε τέτοιες σκηνές αδίστακτης βίας από τους αστυνομικούς τους, οι οποίες είναι πανομοιότυπες με αυτές που λαμβάνουν χώρα σε κράτη που κυβερνώνται από δεξιές κυβερνήσεις.

Δεν φοβούνται καν το γεγονός της σύνδεσης που θα κάνει στο μυαλό του κάποιος, μεταξύ της επετείου μιας αιματηρής εξέγερσης φοιτητών από μια στρατιωτική χούντα και της βίαιης καταστολής μίας διαδήλωσης από αστυνομικούς, οπλισμένους και ντυμένους στα χακί σαν στρατιώτες, την ίδια μέρα, χρόνια αργότερα.

Ο κοινός παρονομαστής είναι η εξουσία.

Ούτε Θεοί, Ούτε Αφέντες.

 

via Athens Indymedia

 

Μαρτυρία καταγγελία Πορεία 17 Νοέμβρη 2018: Σκηνές ωμής αστυνομικής βίας από τα ΜΑΤ

 

Τα ηρωικά ΜΑΤ της χώρας μας για μια ακόμη φορά στα χρονικά επιτέθηκαν εντελώς αναίτια και λυσσασμένα την πορεία των διαδηλωτών που κατευθύνονταν στην Αλεξάνδρας και πήγαιναν να μπουν στο Μετρό.

« Η αλήθεια είναι ότι ουδέποτε υπήρξαν “επεισόδια” στην λεωφόρο Αλεξάνδρας, αντίθετα οι αστυνομικές δυνάμεις κατοχής επιτέθηκαν με λύσσα κατά των αναρχικών μπλοκ, εντελώς αναίτια. Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν η πρόκληση σοβαρών τραυματισμών, καθώς τα ματ χτυπούσαν διαδηλωτές στα κεφάλια με τα γκλόπ ανάποδα. Οι κρατικοί μηχανισμοί έκαναν επίδειξη ισχύος εκτελώντας το επιχειρησιακό σχέδιο του σύριζα, που δεν ήταν άλλο από την τρομοκράτηση των αγωνιζόμενων που συμμετείχαν στην διαδήλωση”

Ξεκίνησαν με φυσουνιές και δεκάδες χειροβομβίδες κρότου λάμψης τις οποίες εκτόξευαν κατευθείαν πάνω στο κόσμο. Ακολούθησε ανελέητος ξυλοδαρμός χτυπώντας με λύσσα και με τα γκλόπ ανάποδα όποιον έβρισκαν, ποδοπάτησαν κυριολεκτικά τους ανθρώπους που είχαν πέσει στο έδαφος,

Τους πάτησαν κυριολεκτικά τους χτυπούσαν στο κεφάλι τους κλοτσούσαν και κάποιους που έπεσαν κάτω τους συνέλαβαν με εξίσου βίαιο τρόπο. Μπροστά στα μάτια μου είδα τρεις τέτοιες συλλήψεις. Σε ένα διαδηλωτή που πέρασε από πάνω του όλη η διμοιρία αφήνοντας τον σχεδόν αναίσθητο στο δρόμο.

Έπεσα πάνω του για να μην τον χτυπήσουν άλλο. Τον κράτησα κάτω για να μην τον συλλάβουν, άλλα έτσι και αλλιώς ο άνθρωπος δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια του από το άγριο ξύλο που δέχτηκε. Όσο ήταν κάτω Ματατζήδες του έλεγαν με τραμπούκικο τρόπο «Σήκω πάνω ρε δεν έχεις τίποτα»

Την ιδια στιγμή ΑΝΤΡΑΣ των ΜΑΤ και ενώ και οι δυο είμαστε κάτω , ήρθε και μας ψέκασε με χημικά από τα δυο μέτρα. Ναι πνίγηκα αλλά τον τραυματία δεν τον άφησα. Όταν μάλιστα άρχισα να φωνάζω ζητώντας να έρθει ασθενοφόρο ένας άλλος ΜΑΤατζής από την εξέχουσα αυτή διμοιρία ήρθε από πάνω μας και μου είπε, «Έχω καλέσει ασθενοφόρο» Πρώτα σακατεύουν κόσμο και μετά καλούν ασθενοφόρο. Του απάντησα δεόντως.

Μισή ώρα μετά, το χτυπημένο παλικάρι με τη βοήθεια άλλων συντρόφων τον σηκώσαμε στα χέρια και τον απομακρύναμε από το σημείο της έντασης. Δεν μπορούσε καν να περπατήσει.

Από την αρχή του είπα το όνομα μου και του δήλωσα την δημοσιογραφική μου ιδιότητα για να αισθανθεί ασφαλής και για να ξέρει ότι δεν βρίσκεται στα χέρια ασφαλίτη. Για μια ακόμη φορά από καθαρή τύχη δεν είχαμε νεκρό γιατί τα χτυπήματα στο κεφάλι με τα γκλόπ ανάποδα και με τόση λυσσασμένη μανία, μόνο δολοφονικά μπορεί να χαρακτηριστούν.

Να χαίρεστε τα ΜΑΤ της «αριστερής» κυβέρνησης σας.

ΥΓ Όποιος/α από τους συλληφθέντες στην Αλεξάνδρας χρειάζεται μάρτυρα να γνωρίζει ότι μπορώ να καταθέσω ως μάρτυρας υπεράσπισης.

Σπύρος Χαλικιάς

Δημοσιογράφος Φωτορεπόρτερ

 

via Athens Indymedia

 

Ανακοίνωση για τα γεγονότα του πολυτεχνείου

Τις τελευταίες ώρες τα μμε διαδίδουν ψέμματα αναφορικά με τα γεγονότα στην διαδήλωση του πολυτεχνείου. Η αλήθεια είναι ότι ουδέποτε υπήρξαν “επεισόδια” στην λεωφόρο Αλεξάνδρας, αντίθετα οι αστυνομικές δυνάμεις κατοχής επιτέθηκαν με λύσσα κατά των αναρχικών μπλοκ, εντελώς αναίτια. Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν η πρόκληση σοβαρών τραυματισμών, καθώς τα ματ χτυπούσαν διαδηλωτές στα κεφάλια με τα μπλοκ ανάποδα. Οι κρατικοί μηχανισμοί έκαναν επίδειξη ισχύος εκτελώντας το επιχειρησιακό σχέδιο του σύριζα, που δεν ήταν άλλο από την τρομοκράτηση των αγωνιζόμενων που συμμετείχαν στην διαδήλωση.

Από το πρωί της 17ης Νοέμβρη, χιλιάδες αστυνομικοί όλων των ειδών δημιούργησαν κλίμα τρομοκρατίας σε όλο το κέντρο των Αθηνών. Έλεγχοι, τραμπουκισμοί και μπουλούκια ασφαλιτών συνέθεσαν το “κάδρο” της σημερινής εικόνας του κέντρου. Η εξουσία επέβαλλε την παρουσία της διαμέσου των φρουρών της, σε κάθε σημείο. Παράλληλα, οι εντεταλμένοι της εξουσίας στα media ανέλαβαν την υπερασπιστική γραμμή του κράτους, της κυβέρνησης και των μηχανισμών, με την διασπορά ψευδών ειδήσεων και την θεαματική προβολή επεισοδίων, με σκοπό να στοχοποιήσουν στην κοινωνική γνώμη τους διαδηλωτές και το αγωνιζόμενο αναρχικό κίνημα. Καμία αναφορά στην στρατιωτική κατοχή του κέντρου (“προληπτικά μέτρα” την ονόμασαν) και καμία αναφορά στις αναίτιες επιθέσεις των ματ, την εκτόξευση πλαστικών σφαιρών απ’ την μεριά τους και την πολεμική εμφάνιση της λεγόμενης “αύρας”.

Απέναντι στην τρομοκρατία, οι μάχες που δίνονται από εκατοντάδες διαδηλωτές και διαδηλώτριες αυτήν την στιγμή γύρω από το πολυτεχνείο, αποτελεί μια σημαντική εστία αντίστασης στην αστυνομοκρατία, στην προσβολή της μνήμης των νεκρών του πολυτεχνείου από κυβέρνηση και μμε, στην απάθεια και την απουσία μαζικών αγώνων κατά της λεηλασίας των ζωών μας. Οι μάχες αυτές, έστω και μειοψηφικές, αμφισβητούν την παντοδυναμία του καθεστώτος και διαχέουν το μήνυμα ότι οι ημέρες αυτές, ανήκουν στους αγωνιζόμενους ανθρώπους. Θα ήταν ντροπή για ολόκληρη την κοινωνία αν παραδίδαμε το πολυτεχνείο στην αστυνομία και την κυβέρνηση. Θα ήταν ντροπή να μην απαντήσουμε με βία, στην πρωτογενή βία των ένστολων βασανιστών, χουντόφιλων και ρουφιάνων των ματ, που ξυλοκοπούν σαδιστικά και χωρίς όριο για λογαριασμό των αφεντικών τους.

Καλούμε σε εγρήγορση και ετοιμότητα, για ότι συμβεί από εδώ και πέρα, κατά τις επόμενες ώρες Καλή ανάρρωση και ραντεβού στους δρόμους σε όσους/ες χτυπήθηκαν από τους αλήτες των ματ.

Προωθήστε-κοινοποιήστε-διαδώστε

via Athens Indymedia