Πάντα μία μέρα μετά θα μετράμε το αυτονόητο?

10 χρόνια μετά την δολοφονία του 15χρόνου αναρχικού μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τα πράγματα παραμένουν τα ίδια. Η καταστολή αποτελεί αντικειμενικό μέγεθος εφαρμογής του δόγματος τάξη υποταγή και ασφάλεια που δεν γνωρίζει από αριστερή ή δεξιά διακυβέρνηση. Χθeς για ακόμα μια φορά γίναμε μάρτυρες ενός διαρκούς και ανελέητου χημικού πολέμου από τις αστυνομικές δυνάμεις, βία που αν κάποιος την προσομοίαζε με κατάχρηση εξουσίας δεν θα εισέπραττε παρά ένα ειρωνικό μειδίαμα. Πέρα των προκλητικών εφόδων μέσα σε σπίτια αλλά και την ρίψη χημικών σε αυτά, οι δυνάμεις της προστασίας του πολίτη παρεμπόδισαν σε αρκετές φορές την παροχή ιατρικής βοήθειας ενώ ταυτόχρονα αρνήθηκαν την πρόσβαση στην πλατεία Εξαρχείων ακινητοποιώντας – για να μην υπάρχουν μάρτυρες της απίστευτης βαρβαρότητας – σε μέλη των Αλληλέγγυων λειτουργών Υγείας.

Κατά την διάρκεια της νύχτας λόγω της εκτεταμένης χρήσης χημικών υπήρξαν δεκάδες περιστατικά ατόμων με αναπνευστικά προβλήματα, πλήθος μικροτραυματισμών ενώ σοβαρότερα ήταν 16 περιπτώσεις τραυματισμών στο κεφάλι και στο πρόσωπο με αιματώματα, εκχυμώσεις και εκδορές στο τριχωτό της κεφαλής, όλα αντιμετωπίστηκαν άμεσα και αποτελεσματικά. Αξίζει να σημειωθεί διεξοδικά λόγο της σοβαρότητας της η περίπτωση νεαρού ατόμου με τραύμα στο αριστερό πόδι από βολή πυροβόλου όπλου υψηλής ενέργειας στο οποίο υπήρξε μεγάλη μόνιμη κοιλότητα και εκτεταμένη βλάβη των μαλακών ιστών. Μετά την σταθεροποίηση του τραυματία, καλέστηκε ασθενοφόρο και έγινε η μεταγωγή του στο νοσοκομείο. Θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή για μια ακόμα φορά ότι η ευθεία βολή από την αστυνομία εγκυμονεί όχι μόνο κινδύνους για βαρύτατους τραυματισμούς αλλά μπορεί να προκαλέσει και θάνατο. Είναι δε κατακριτέα από τις διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει και πρέπει να εφαρμόζει η ΕΛΑΣ.

Το ότι δεν υπήρξε νεκρός ή σοβαρότερα τραυματισμένος από το πλήθος των ρίψεων βολών σε ευθεία τροχιά την χθεσινή νύχτα είναι αποτέλεσμα καλής τύχης και όχι της ικανότητας της αστυνομίας.

7/12/2018

Αλληλέγγυοι Λειτουργοί Υγείας

 

Τραυματισμός στο χέρι από πλαστική σφαίρα στα 15-20 μέτρα (Photo από σύντροφο)