Πάρνηθα: Ανοιχτή Πεζοπορία [8/6]

Οσοι/ες ενδιαφέρονται μπορούν να μας στείλουν σε email eleutheriakh.anavash@espiv.net ή μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook αριθμό ατόμων (αν έρθει παρέα), ένα όνομα και αριθμό τηλεφώνου για επικοινωνία. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ!!!

Φοράμε παπούτσια κατάλληλα για το βουνό (ΑΘΛΗΤΙΚΑ παπούτσια ή μποτάκια Πεζοπορίας – όχι παπούτσια πόλης!), αντιανεμικό ή ελαφρύ μπουφανάκι, σακίδιο, νερό για την διαδρομή, ΦΑΚΟΥΣ ανά χείρας (ΌΧΙ του κινητού!!!) ή ανά κεφαλήν (προαιρετικά) και προαιρετικά μπαστούνια (μπατόν) πεζοπορίας και είμαστε έτοιμοι!

Θα κινηθούμε μέσα από μονοπάτια που μπορούν να συμμετάσχουν αρχάριοι και παιδιά.
Ξεκινώντας το πρωί και επιστρέφοντας απόγευμα, η διαδρομή θα είναι ήπια, με μικρές υψομετρικές διαφορές. 
Πάρτε, λοιπόν, την παρέα σας ή ακόμα και μόνη σας και θα γίνουμε όλοι μια μεγάλη παρέα. 
Ελάτε να αφουγκραστούμε τους ήχους του δάσους και του βουνού.

Ώρα εκκίνησης: 11:30
Φθάνουμε στο τελεφερίκ, παίρνουμε τα βαγόνια του και ανεβαίνουμε στο Mont Parnes απ’ όπου θα ξεκινήσουμε την πορεία μας στις 12:30!!!

Ακολουθούμε το μονοπάτι που θα μας οδηγήσει μέσα στο ελατόδασος της Πάρνηθας με κατάληξη το καταφύγιο Μπάφι. Εκεί θα σταματήσουμε για να θαυμάσουμε την φύση, αλλά και την Αθήνα. 
Ώρες πεζοπορίας: περίπου 45 λεπτά με 1 ώρα μέχρι το καταφύγιο.

Μετά από μια στάση για ποτό, γλυκό ή φαγητό, θα ξεκινήσουμε για το Πάρκο των Ψυχών και μετά επιστροφή στο Mont Parnes.

Βαθμός Δυσκολίας: A 
(Δηλαδή, εύκολη πεζοπορική διαδρομή, διάρκειας μέχρι 5 ωρών και μέχρι 300μ υψομετρική διαφορά. Μπορούν να συμμετάσχουν αρχάριοι και παιδιά.)

Να υπολογίζετε ότι στην Πάρνηθα η θερμοκρασία είναι 5-6 βαθμούς πιο χαμηλή από την πόλη! 
Παρακαλούμε φροντίστε για την έγκαιρη προσέλευσή σας, ώστε να μη δημιουργηθεί πρόβλημα με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες.

Όποιος/α θέλει μπορεί να μας στήλει το τηλ. του στο email της ομάδας eleutheriakh.anavash@espiv.net ή σε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook.

Facebook Page

Twitter

Email: eleutheriakh.anavash@espiv.net